1 april 2009
17:45

Referat: IFK Klagshamn U - AIF Barrikaden

Vi spelade med följande startelva: Raffa - Alex E, Abbe, Martin, Claes - Kwame,
Alex P, Fredrik, Mohammed - Sten och Peter. Avbytare var Mick, Anders S, Oliver, Micke N och Micke B vilka samtliga fick en hel del speltid. Vi skiftade en hel del inom laget och endast Raffa, mittbackarna och Peter spelade hela matchen.

De höll ett mycket högt bolltempo och hade hög press så det gavs få tillfällen för oss att vila. Inte att undra på när deras A-lag spelar i div 2 och B-lag i div 1 för reservlag. (detta var nog en blandning av U-lag och B-lag).

De tog ledningen i 24:e min, ökade till 2-0 precis innan paus medan vi reducerade endast 22 sek in på 2:a halvlek genom Anders S på pass av Peter. Sedan Alex P foulat grovt och fult och blivit utvisad i den 69:e min (här krävs det skärpning!!!) gjorde de på den efterföljande straffen 3-1 och fastställde sedan slutresultatet på övertid. (förargligt med mål i slutsekunderna av varje halvlek)

Resultatet speglar rätt väl händelserna ute på plan. De hade 2 bollar i ribbans överkant och 3 bortdömda mål varav åtminstone ett kändes ytterst tveksamt. Mot detta kunde vi bara ställa ett antal halvchanser utöver målet. Vi hade svårt att komma till avslut och anfallarna blev ofta isolerade sedan vi inte hunnit flytta upp laget när vi vände spelet.

Totalt sett ändå en hedersam insats mot ett mycket bra motstånd. Ingen föll ur ramen och vårt mittbackspar var mycket bra trots att Klagshamn skapade många målchanser.